Maatwerk = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Maatwerk = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Pak de maatwerk uitdagingen goed aan bij de overstap van SAP naar S4HANA

In deze blogserie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA” – zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Deel 4: Pak de maatwerk uitdagingen goed aan

Er zijn verschillende uitdagingen die u kunt tegenkomen bij het migreren van aanpassingen van SAP naar S/4HANA, waaronder:

  1. Identificeren van maatwerk: Het is belangrijk om alle customizations te identificeren die in uw SAP-systeem worden gebruikt, evenals alle afhankelijkheden die ze kunnen hebben op andere customizations of SAP-standaardfunctionaliteit.
  2. Maatwerk beoordelen: Zodra u uw aanpassingen hebt geïdentificeerd, moet u ze beoordelen om te bepalen of ze compatibel zijn met S/4HANA en of ze kunnen worden gemigreerd.
  3. Maatwerk migreren: Als een aanpassing compatibel is met S/4HANA en kan worden gemigreerd, moet u deze migreren met behulp van de juiste tools en hulpprogramma’s.
  4. Testen van aanpassingen: Nadat u uw aanpassingen hebt gemigreerd, is het belangrijk om ze grondig te testen om ervoor te zorgen dat ze werken zoals verwacht in de S/4HANA-omgeving.
  5. Optimaliseren van aanpassingen: Zodra uw aanpassingen draaien in S/4HANA, moet u ze mogelijk optimaliseren om te profiteren van nieuwe functies of functionaliteit in S/4HANA.

Om deze uitdagingen aan te gaan, is het belangrijk om een goed gedefinieerd proces te hebben voor het identificeren, beoordelen, migreren, testen en optimaliseren van aanpassingen tijdens het migratieproces. Het kan ook nuttig zijn om samen te werken met een partner of consultant die ervaring heeft met aanpassingen en het migratieproces.

Door deze stappen te volgen, kunt u bijdragen aan een succesvolle migratie van gegevens van SAP naar S/4HANA.

Lees de volledige blogserrie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA”

Deel 1: Gebrek aan planning en strategie: Het niet goed plannen en geen goede strategie voor  de overgang kan leiden tot vertragingen, budgetoverschrijdingen en andere problemen(o.a misnoegde eindgebruikers)

Deel 2: Onvoldoende middelen: Onvoldoende middelen, zoals geschoold personeel en budget, kunnen het overgangsproces belemmeren.

Deel 3: Onvolledige migratie van gegevens: Als niet alle gegevens van het oude naar het nieuwe systeem worden gemigreerd, kan dit leiden tot verlies van belangrijke informatie en verstoring van de bedrijfsvoering.

Deel 5: Integratieproblemen: S/4HANA moet integreren met andere systemen en processen, wat een uitdaging kan zijn als het niet goed gepland is.

Deel 6: Wijzigingsbeheer: Overgang naar een nieuw systeem vereist wijzigingen in processen en procedures, die moeilijk te beheren en te implementeren kunnen zijn.

Deel 7: Testen en kwaliteitsborging: Ervoor zorgen dat het nieuwe systeem goed functioneert en voldoet aan de behoeften van het bedrijf is essentieel, maar kan een uitdaging zijn zonder goede tests en testmanagement.

 

Gerelateerde blogs