CROWDTESTING

Dankzij Crowdtesting kunt u sneller releasen

Crowdtesting, ook wel crowdsourced testing genoemd, is een proces waarbij een groep mensen gebruikt worden om de software te testen om de release-snelheid te verhogen. Dit kan mobiele apps, SaaS, elk soort programma, desktop-apps, digitale producten en zelfs websites omvatten.

CROWDTESTING

De voordelen

Snelheid

Met een groot aantal mensen die betrokken zijn bij de test, leidt crowdsourced testing tot snelle uitvoering en betere resultaten.

Efficiëntie

Door de inzet van crowdteams helpen wij klanten bij het beheren van piekwerkbelastingen

Kostenbesparing

Crowdtesting is een kosteneffectieve manier om software te testen, omdat bedrijven alleen betalen voor de testtijd die ze nodig hebben.

Flexibiliteit

Crowdtesting kan op elk moment in het ontwikkelingsproces worden uitgevoerd en kan aan specifieke behoeften van de klant voldoen.

Testen op echte apparaten

Crowdtesting maakt het mogelijk om software op echte apparaten te testen, waardoor een realistischer beeld ontstaat van het gebruik van de software door eindgebruikers.

Kwaliteit

door het inschakelen van potentiële eindgebruikers in het testproces, helpt crowdtesting om de kloof tussen ontwikkelaar en consument te overbruggen en leidt het tot een product dat de klant zal waarderen.

met onze

Kwaliteitsgerichte diensten:

Gecertificeerde Engineers

Om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen zijn alle test engineers ISTQB gecertificeerd.

Gedreven Testmanagers

De M2Q Testmanagers managen zowel eigen M2Q testteams als bedrijf eigen testteams.

Training & Coaching

Met de M2Q Trainingen en Coaching programma's wordt uw Team getraind en gecoacht op een praktische manier.

Crowd Testing

Begin nu met het optimaliseren van uw digitale gebruikerservaring!

Met Crowdtesting kunt u echte eindgebruikers, in reële omstandigheden, in uw testproces integreren. U kiest uw specifieke doelgroep uit een pool van testers wereldwijd en maakt daarbij gebruik van verschillende demografische criteria.

De Crowd is 24/7 beschikbaar voor snelle, onbevooroordeelde en waardevolle feedback over de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van uw websites, mobiele apps, chatbots of games door de ogen van uw eindgebruikers. Deze klantgerichte nadruk bij het testen en ontwikkelen van gebruikersinterfaces is één van de vele voordelen van onze crowdtesting aanpak.

Flexibiliteit, schaalbaarheid en snelheid in uw digitale softwareontwikkeling

Crowdtesting met onze internationale online community bevrijdt u van de beperkingen in uw ontwikkelingsproces. Heterogeniteit van apparaten en besturingssystemen, schermresoluties, beperkte tijd en middelen behoren nu tot het verleden.

Met de hulp van onze online testers en ruime verzameling aan apparaten binnen handbereik is functioneel testen en het leveren van een best-in-class klantervaring voor uw exacte doelgroep eenvoudiger dan ooit tevoren. Verlies geen tijd, geld of andere middelen meer door intern te testen – maak nu gebruik van de kracht van de Crowd.

HEB JE VRAGEN?

30min GRATIS CONSULTATIE​

Handmatig Vs. Geautomatiseerd testen

Testen op hoog niveau is verdeeld in twee vormen: handmatig en geautomatiseerd testen. Het grootste verschil tussen handmatig en geautomatiseerd testen is wie de test case uitvoert. Handmatig testen maakt gebruik van de input, inspectie en aandacht van menselijke testers. Bij geautomatiseerd testen, zoals u wellicht zult begrijpen, wordt een tool gebruikt om het werk voor u te doen. Handmatig testen wordt gedaan door een tester door geduldige, tijd-geteste inspanning. Elke menselijke tester heeft interactie met de applicatie of software, klikt er doorheen om leemtes of fouten te vinden. Deze methode kan meer tijd in beslag nemen, maar biedt het unieke inzicht van een hands-on ervaring om te helpen bij de uiteindelijke kwaliteitscontroles. Geautomatiseerd testen wordt uitgevoerd door een machine of tool die een vooraf geschreven testscript uitvoert. Aangezien elke test is voorgeprogrammeerd, hangt de kwaliteit van de tests af van hoe goed de scripts zijn geschreven. Het is betrouwbaarder en robuuster dan handmatig, maar slechte programmering kan leiden tot gemiste fouten en bugs in het product.