Planning en strategie = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Planning en strategie = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Overstappen van SAP naar S/4HANA? Contacteer M2Q.BE

In deze blogserie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA” – zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Deel 1: De juiste planning en strategie:

Goede planning en strategie zorgen voor tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Het niet goed plannen en een slechte strategie bij de migratie van SAP naar S/4HANA kan leiden tot vertragingen, budgetoverschrijdingen en andere problemen waaronder misnoegde eindgebruikers.

Voor een goede planning en strategie bij de conversie van SAP naar S/4HANA is het belangrijk om:

  1. De huidige bedrijfsbehoeften en -doelstellingen te beoordelen: Begrijp wat het bedrijf nodig heeft van het nieuwe systeem en hoe het zal helpen zijn doelen te bereiken.
  2. Een grondige analyse uit te voeren: Bepaal welke systemen, processen en gegevens moeten worden gemigreerd naar het nieuwe systeem en hoe dit het bedrijf zal beïnvloeden.
  3. Ontwikkel een stappenplan: Maak een gedetailleerd plan met de stappen die nodig zijn voor een succesvolle overgang naar S/4HANA, inclusief tijdlijnen, budgetten en middelen.
  4. Betrek de belangrijkste belanghebbenden: Betrek de belangrijkste belanghebbenden bij het planningsproces om ervoor te zorgen dat het nieuwe systeem voldoet aan de behoeften van alle afdelingen en teams.
  5. Testen en valideren: voer grondige tests en validaties uit om ervoor te zorgen dat het nieuwe systeem goed functioneert en aan alle bedrijfsvereisten voldoet.
  6. Communiceer met het team: Communiceer het plan en de voortgang duidelijk met het team om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit en voorbereid is op de overgang.

Door deze stappen te volgen, kunnen bedrijven zorgen voor een soepele en succesvolle overgang naar S/4HANA.

 

Gerelateerde blogs