Passende resources = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Passende resources = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

De conversie van SAP naar S/4HANA brengt aanzienlijke veranderingen in uw bedrijfsprocessen en IT-landschap met zich mee, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat u over voldoende middelen beschikt om een soepele en succesvolle conversie te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw conversie naar S/4HANA

In deze blogserie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA” – zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Deel 2: Voldoende en passende resources

Onvoldoende middelen: Onvoldoende middelen, zoals geschoold personeel en budget, kunnen het overgangsproces belemmeren.

De conversie van SAP naar S/4HANA brengt aanzienlijke veranderingen in uw bedrijfsprocessen en IT-landschap met zich mee, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat u over voldoende middelen beschikt om een soepele en succesvolle conversie te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw S/4HANA migratie:

  1. Stel een projectmanager en een cross-functioneel team aan: Het is belangrijk om een toegewijde projectmanager te hebben die het conversieproces kan overzien en ervoor kan zorgen dat alle nodige middelen aanwezig zijn. U moet ook een cross-functioneel team samenstellen met vertegenwoordigers van verschillende afdelingen en business units, evenals IT-professionals die kunnen helpen met de technische aspecten van de conversie.
  2. Plan training en vaardigheden: Uw teamleden zullen moeten leren hoe ze het nieuwe S/4HANA-systeem moeten gebruiken, dus het is belangrijk om voldoende tijd en middelen uit te trekken voor training en het opbouwen van vaardigheden. Overweeg om online trainingsmateriaal aan te bieden, persoonlijke trainingssessies te organiseren en mentoren of coaches aan te stellen om teamleden te helpen op snelheid te komen.
  3. Reserveer budget voor de conversie: De S/4HANA migratie kan een kostbare aangelegenheid zijn, dus het is belangrijk om voldoende budget opzij te zetten om de kosten van het conversieproces te dekken. Dit kunnen kosten zijn voor adviesdiensten, softwarelicenties, hardware-upgrades en andere gerelateerde uitgaven.
  4. Ontwikkel een projectplanning: Maak een gedetailleerde projectplanning met de taken die tijdens het conversieproces moeten worden uitgevoerd en wijs voor elke taak middelen en deadlines toe. Dit zal u helpen om op schema te blijven en ervoor te zorgen dat de conversie op tijd klaar is.
  5. Overweeg het gebruik van een conversietool: Er zijn een aantal tools beschikbaar die kunnen helpen het conversieproces te automatiseren, wat tijd kan besparen en de kans op fouten kan verminderen. Onderzoek de verschillende opties en overweeg of het gebruik van een conversietool gunstig is voor uw organisatie.

De sleutel tot een succesvolle conversie naar S/4HANA is een zorgvuldige planning en de toewijzing van voldoende middelen.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie over de nodige ondersteuning beschikt om de overgang naar het nieuwe systeem soepel te laten verlopen.

Gerelateerde blogs