De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA

De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA

Bij M2Q hebben we ruime ervaring met software testing as a service en hebben we al vele bedrijven geholpen bij een succesvolle overstap naar S/4HANA

Overstappen van SAP naar S/4HANA kan voor veel bedrijven een grote uitdaging zijn. Het kan een complex proces zijn waarbij een aantal belangrijke beslissingen moeten worden genomen.

Er zijn verschillende valkuilen waar bedrijven tegenaan kunnen lopen tijdens deze overstap. Om deze valkuilen te vermijden en een soepele overgang naar S/4HANA te garanderen, is het belangrijk om een gestructureerd plan te hebben en de juiste ondersteuning te hebben. In deze blogserie zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Bij M2Q hebben we ruime ervaring met software testing as a service en hebben we al vele bedrijven geholpen bij een succesvolle overstap naar S/4HANA.

in deze blogserie zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

De Zeven meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA zijn :

  1. Gebrek aan planning en strategie: Het niet goed plannen en geen goede strategie voor  de overgang kan leiden tot vertragingen, budgetoverschrijdingen en andere problemen(o.a misnoegde eindgebruikers)
  2. Onvoldoende middelen: Onvoldoende middelen, zoals geschoold personeel en budget, kunnen het overgangsproces belemmeren.
  3. Onvolledige migratie van gegevens: Als niet alle gegevens van het oude naar het nieuwe systeem worden gemigreerd, kan dit leiden tot verlies van belangrijke informatie en verstoring van de bedrijfsvoering.
  4. Maatwerk uitdagingen: S/4HANA heeft een andere architectuur dan eerdere SAP-systemen, wat het aanpassen ervan kan bemoeilijken.
  5. Integratieproblemen: S/4HANA moet integreren met andere systemen en processen, wat een uitdaging kan zijn als het niet goed gepland is.
  6. Wijzigingsbeheer: Overgang naar een nieuw systeem vereist wijzigingen in processen en procedures, die moeilijk te beheren en te implementeren kunnen zijn.
  7. Testen en kwaliteitsborging: Ervoor zorgen dat het nieuwe systeem goed functioneert en voldoet aan de behoeften van het bedrijf is essentieel, maar kan een uitdaging zijn zonder goede tests en testmanagement.

Wat kan software Testing As A Service (TAAS) hierin betekenen?

Software Testing As A Service kan helpen bij deze valkuilen door deskundige testdiensten aan te bieden om ervoor te zorgen dat de overgang naar S/4HANA soepel verloopt en dat het nieuwe systeem naar behoren functioneert. Dit omvat het testen van datamigratie, aanpassingen, integraties en algemene systeemfunctionaliteit om ervoor te zorgen dat er geen problemen of verstoringen in de bedrijfsvoering optreden.

Gerelateerde blogs