Vermijd onvolledige migratie = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Vermijd onvolledige migratie = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Plan de migratie zorgvuldig bij overstap SAP naar S4HANA

In deze blogserie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA” – zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Deel 3: Vermijd een onvolledige migratie van gegevens

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen voor een succesvolle migratie van gegevens van SAP naar S/4HANA:

1. Plan de migratie zorgvuldig: Begin met het maken van een gedetailleerd projectplan waarin alle stappen van het migratieproces zijn opgenomen.

2. Ruim uw gegevens op: Neem voordat u met de migratie begint de tijd om uw gegevens op te schonen door overbodige of verouderde records te verwijderen. Dit verkleint de kans op fouten tijdens het migratieproces.

3. Gebruik tools en hulpprogramma’s: SAP biedt een reeks tools en hulpprogramma’s die u kunnen helpen bij het migreren van gegevens van SAP naar S/4HANA. Deze omvatten de SAP Data Migration Cockpit, de SAP S/4HANA Migration Cockpit en de SAP S/4HANA Migration Object Modeler.

4. Test uw migratie: Zodra u uw gegevens hebt gemigreerd, is het belangrijk om deze grondig te testen om ervoor te zorgen dat alles correct is gemigreerd en dat alle bedrijfsprocessen werken zoals verwacht.

5. Monitor en optimaliseer de prestaties: Nadat de migratie is voltooid, bewaakt u de prestaties van uw S/4HANA-systeem en optimaliseert u het indien nodig om ervoor te zorgen dat het soepel en efficiënt draait.

Door deze stappen te volgen, kunt u bijdragen aan een succesvolle migratie van gegevens van SAP naar S/4HANA.

 

Gerelateerde blogs