Vermijd onvolledige migratie = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Vermijd onvolledige migratie = tevreden eindgebruikers na S/4HANA migratie

Plan de migratie zorgvuldig bij overstap SAP naar S4HANA

In deze blogserie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA” – zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Deel 3: Vermijd een onvolledige migratie van gegevens

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen voor een succesvolle migratie van gegevens van SAP naar S/4HANA:

1. Plan de migratie zorgvuldig: Begin met het maken van een gedetailleerd projectplan waarin alle stappen van het migratieproces zijn opgenomen.

2. Ruim uw gegevens op: Neem voordat u met de migratie begint de tijd om uw gegevens op te schonen door overbodige of verouderde records te verwijderen. Dit verkleint de kans op fouten tijdens het migratieproces.

3. Gebruik tools en hulpprogramma’s: SAP biedt een reeks tools en hulpprogramma’s die u kunnen helpen bij het migreren van gegevens van SAP naar S/4HANA. Deze omvatten de SAP Data Migration Cockpit, de SAP S/4HANA Migration Cockpit en de SAP S/4HANA Migration Object Modeler.

4. Test uw migratie: Zodra u uw gegevens hebt gemigreerd, is het belangrijk om deze grondig te testen om ervoor te zorgen dat alles correct is gemigreerd en dat alle bedrijfsprocessen werken zoals verwacht.

5. Monitor en optimaliseer de prestaties: Nadat de migratie is voltooid, bewaakt u de prestaties van uw S/4HANA-systeem en optimaliseert u het indien nodig om ervoor te zorgen dat het soepel en efficiënt draait.

Door deze stappen te volgen, kunt u bijdragen aan een succesvolle migratie van gegevens van SAP naar S/4HANA.

Lees de volledige blogserrie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA”

Deel 1: Gebrek aan planning en strategie: Het niet goed plannen en geen goede strategie voor  de overgang kan leiden tot vertragingen, budgetoverschrijdingen en andere problemen(o.a misnoegde eindgebruikers)

Deel 2: Onvoldoende middelen: Onvoldoende middelen, zoals geschoold personeel en budget, kunnen het overgangsproces belemmeren.

Deel 4: Maatwerk uitdagingen: S/4HANA heeft een andere architectuur dan eerdere SAP-systemen, wat het aanpassen ervan kan bemoeilijken.

Deel 5: Integratieproblemen: S/4HANA moet integreren met andere systemen en processen, wat een uitdaging kan zijn als het niet goed gepland is.

Deel 6: Wijzigingsbeheer: Overgang naar een nieuw systeem vereist wijzigingen in processen en procedures, die moeilijk te beheren en te implementeren kunnen zijn.

Deel 7: Testen en kwaliteitsborging: Ervoor zorgen dat het nieuwe systeem goed functioneert en voldoet aan de behoeften van het bedrijf is essentieel, maar kan een uitdaging zijn zonder goede tests en testmanagement.

Gerelateerde blogs