Testen = is een belangrijk aspect van elke software-implementatie, ook bij de overstap naar S/4HANA

Testen = is een belangrijk aspect van elke software-implementatie, ook bij de overstap naar S/4HANA

7. Testen en kwaliteitsborging zijn nefast bij de overstap naar S/4HANA

In deze blogserie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA” – zullen we de zeven meest voorkomende valkuilen bespreken en uitleggen hoe software testing as a service hierbij kan helpen. Elke week behandelen we één valkuil en leggen we uit hoe deze kan worden vermeden met behulp van software testing as a service.

Deel 7: Testen en kwaliteitsborging zijn nefast bij de overstap naar S/4HANA

Testen en kwaliteitsborging zijn belangrijke aspecten van elke software-implementatie, ook bij de overstap naar S/4HANA. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om het testen en de kwaliteitsborging bij de overgang naar S/4HANA te waarborgen:

1: Plan uw teststrategie: Bepaal welke soorten tests nodig zijn (bijvoorbeeld unit tests, integratietests, regressietests) en hoe deze zullen worden uitgevoerd.

2: Zet een testomgeving op: Maak een aparte testomgeving die uw productieomgeving zo goed mogelijk weerspiegelt. Zo kunt u het systeem testen zonder de live-omgeving te beïnvloeden.

3: Maak testgevallen: Schrijf gedetailleerde testgevallen die alle functionele en niet-functionele vereisten van het systeem dekken.

4: Testen uitvoeren: Voer de testgevallen uit en documenteer de resultaten.

5: Problemen bewaken en oplossen: Bewaak het testproces voor eventuele problemen die zich voordoen en werk samen met de relevante teams om ze op te lossen.

6: Regressietesten uitvoeren: Voer na het oplossen van eventuele problemen regressietesten uit om ervoor te zorgen dat de fixes geen nieuwe problemen hebben geïntroduceerd.

7: Voer gebruikersacceptatietesten uit: Betrek eindgebruikers bij het testproces om ervoor te zorgen dat het systeem aan hun behoeften en eisen voldoet.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw overgang naar S/4HANA succesvol verloopt en dat het systeem van hoge kwaliteit is.

Lees de volledige blogserrie: “De meest voorkomende valkuilen bij de overstap van SAP naar S/4HANA”

Deel 1: Gebrek aan planning en strategie: Het niet goed plannen en geen goede strategie voor  de overgang kan leiden tot vertragingen, budgetoverschrijdingen en andere problemen(o.a misnoegde eindgebruikers)

Deel 2: Onvoldoende middelen: Onvoldoende middelen, zoals geschoold personeel en budget, kunnen het overgangsproces belemmeren.

Deel 3: Onvolledige migratie van gegevens: Als niet alle gegevens van het oude naar het nieuwe systeem worden gemigreerd, kan dit leiden tot verlies van belangrijke informatie en verstoring van de bedrijfsvoering.

Deel 4: Maatwerk uitdagingen: S/4HANA heeft een andere architectuur dan eerdere SAP-systemen, wat het aanpassen ervan kan bemoeilijken.

Deel 5: Integratieproblemen: S/4HANA moet integreren met andere systemen en processen, wat een uitdaging kan zijn als het niet goed gepland is.

Deel 6: Wijzigingsbeheer: Overgang naar een nieuw systeem vereist wijzigingen in processen en procedures, die moeilijk te beheren en te implementeren kunnen zijn.

Gerelateerde blogs