Wanneer een geweldige dienstverlener een perfect product ontmoet – M2Q heeft een samenwerking afgesloten met Tricentis

Wanneer een geweldige dienstverlener een perfect product ontmoet – M2Q heeft een samenwerking afgesloten met Tricentis

M2Q heeft een samenwerking afgesloten met Tricentis-M2Q-NIEUWS

M2Q is onlangs een partnership aangegaan met Tricentis – een aanbieder van een continu automation testplatform die de meest moderne en geavanceerde oplossingen kan automatiseren.

Tricentis is de wereldleider op het gebied van continu testen en automatiseren, alom geprezen voor het opnieuw uitvinden van softwaretesting voor DevOps en agile omgevingen. Het op AI gebaseerde automatiseringsplatform van Tricentis stelt ondernemingen in staat hun digitale transformatie te versnellen door de releasesnelheid van software drastisch te verhogen, de kosten te verlagen en de softwarekwaliteit te verbeteren. Tricentis wordt door alle grote brancheanalisten algemeen erkend als de leider, waaronder vijf jaar op rij als leider in Gartner’s Magic Quadrant.

Ondertussen worden een aantal van onze M2Q-consultants opgeleid in de tooling van Tricentis, waardoor we samen de markt op kunnen om klanten te helpen met hun digitale transformatie.

Bekijk wat de voordelen zijn van deze samenwerking en neem een kijkje in de toekomst van het testen van software.

M2Q besloot om verschillende redenen samen te werken met Tricentis. Allereerst is het een wereldleider op het gebied Test automatisatie en het ondersteunen van het testingproces. Door gebruik te maken van hun expertise rond tooling kunnen we onze klanten helpen om sneller naar de markt te gaan zonder in te boeten op kwaliteit.

Een andere reden is dat Tricentis de meeste middelen investeert in de ontwikkeling van nieuwe Tosca-functies, die zijn concurrentievoordeel elk jaar vergroten. De belangrijkste reden waarom we de samenwerking zijn gestart, is echter dat Tricentis bedrijfsbehoeften zoals DevOps en digitale transformatie perfect begrijpt en zijn product creëert om hieraan te voldoen en problemen oplost waarmee onze klanten elke dag worden geconfronteerd.

Bovendien heeft Tricentis geweldige experts in dienst op het gebied van softwaretesten, die uitgebreide ervaring hebben en dit kunnen vertalen naar een uitstekend product, zegt Jurgen Meheus, Managing Partner van M2Q.

Aan de andere kant is de samenwerking met M2Q een kans voor Tricentis om hun oplossingen op grotere schaal te ontwikkelen en hun aanwezigheid in de Benelux te versterken.

Door de steeds toenemende vraag naar nieuwe software, zien we dat veel IT-leveranciers problemen ondervinden om op tijd en met voldoende kwaliteit op te leveren. Door een samenwerking aan te gaan kunnen we de meeste klanten helpen met hun uitdaging. Hiervoor kunnen we hun tool Tosca gebruiken  – de meest moderne en geavanceerde oplossing om continuïteit in testing te kunnen garanderen. Het gaat om automatisering en integratie die ervoor zal zorgen dat we sneller en beter kunnen testen, wat dan ook zal leiden tot het versnellen van de productie levering.

Testen, een belangrijk onderdeel van deze flow, moest sneller worden en tegelijkertijd moeten we op elk moment kunnen opleveren en de kwaliteit kunnen meten van de release. Tosca – het Continuous Testing-platform combineert meerdere aspecten van softwaretesten, zoals: testcase-ontwerp, testautomatisering, geautomatiseerd testdatabeheer en -provisioning en analytics.

Een platform voor het continu testen moet in staat zijn realtime gegevens te presenteren aan stakeholders over de huidige status van wijzigingen die door ontwikkelaars zijn uitgevoerd voordat ze worden vrijgegeven. Het door Tricentis gecreëerde Tosca-platform richt zich op het leveren van dat inzicht – zegt Jurgen Meheus, Managing Partner van M2Q.

Het Tricentis Continuous Testing-platform is ontworpen om het testen te versnellen, zodat we gelijke tred kunnen behouden met snelle opleveringen. De kern van het Tricentis Continuous Testing-platform is een “Model-Based Test Automation technologie”, die veranderingen in de applicatie kan detecteren en kan worden getest en helpt om de vele regressietesten snel uit te voeren wanneer er nieuwe userstories worden geïmplementeerd.

De Tricentis-oplossing is gericht op Risk Based Testing. Het begint met het identificeren van de belangrijkste bedrijfsrisico’s van de klant om er vervolgens voor te zorgen dat we die risico’s kunnen indekken door het optimaliseren van de testsuite. Dit resulteert in een zeer efficiënte testsuite die snel uit te voeren is en gemakkelijk te onderhouden is. Gemiddeld levert deze aanpak een aanzienlijk grotere risicodekking op met ongeveer 66% minder testen.

Door de éénvoud in gebruik is het voor veel bedrijven een toegevoegde waarde, want er komt geen codering aan te pas. Ook eindgebruikers zijn nu in staat om hun E-to-E processen om te zetten in testcases. Dit kan door gebruik te maken van een interface binnen Tosca. Tosca kan meer dan 100 verschillende technologieën aan, van web-apps tot pakketapplicaties zoals SAP, SFDC, Oracle en Workday en tot legacy-applicaties en API’s. Dat alles kan worden bereikt met testautomatisering zonder programmering. Deze extreme automatisering wordt mogelijk maakt zonder veel overhead dewelke meestal gepaard gaat met het beheren van testscripts.

M2Q kan vanaf nu ondersteuning bieden bij klanten die een implementatie van Tricentis Tosca hebben uitgevoerd om hun testactiviteiten te versnellen.

Met meer dan 15 jaar ervaring in het leveren van testingdiensten erkent M2Q Tricentis Tosca als de beste oplossing om de drie meest voorkomende problemen bij testprojecten te overwinnen. Het eerste van de drie problemen zijn de kosten van het onderhoud van testautomatisering. Met Tosca is het lager omdat het een scriptloze benadering (modelgebaseerd) biedt om automatisering te testen, waarbij handmatige testers gemakkelijk automatiseringstests kunnen automatiseren en onderhouden, zelfs voor complexe systemen. De tweede is de grote inspanning om testgegevens te creëren en te onderhouden. Dat is een veelvoorkomend probleem in projecten en wordt opgelost door mogelijkheden te bieden om synthetische productiegegevens te creëren of geanonimiseerde productiegegevens te gebruiken tijdens het testen. Ten slotte was het laatste probleem de inrichting van het testsysteem. De oplossing is servicevirtualisatie die ervoor zorgt dat testteams de test onafhankelijk kunnen uitvoeren van andere subsystemen die niet beschikbaar zijn tijdens een testsessie.

Gerelateerde blogs