Terugblik op mijn start bij M2Q – Kathy

Terugblik op mijn start bij M2Q – Kathy

software tester - test coördinator - senior test analis

12 januari 2015, de dag dat ik begonnen ben bij M2Q. Een dag die ik mij tot op heden nog geen moment beklaagd heb.

Ik heb Handel-Talen Toerisme gestudeerd dus Testing is iets volledig buiten die opleiding. Maar mijn interesse werd gewekt toen ik bij BASE werkte als Billing & Rating support agent. Eén van de taken was nakijken of alle changes van de release wel ok waren. Toen wist ik nog niet dat dit UAT testing was. Door deze taak en door personeelstekort bij het testteam van BASE werd me gevraagd of ik hen eens geen handje wilde komen helpen. Zo merkte ik dat testing toch echt wel iets is dat ik heel graag doe. Ik ben dan op zoek gegaan naar een job binnen testing. Na een paar onsuccesvolle gesprekken ben ik via een headhunter bij M2Q terecht gekomen. Al bij het eerste gesprek met Jürgen had ik meteen een heel goed gevoel. Het gevoel dat ik minder een nummer was en meer een persoon. Na een paar goeie gesprekken werd ik dan uiteindelijk aangenomen. Ik mocht meteen allerhande cursussen volgen om mijn kennis uit te breiden want uiteindelijk had ik geen technisch diploma en nog niet super veel ervaring. Maar mijn interesse en de wil om te leren was heel groot. Na een paar weken had ik al mijn allereerste certificaat binnen! Nu konden we op zoek gaan naar een leuk project om te beginnen. Zo gezegd zo gedaan. Na een paar maanden ben ik terecht gekomen bij PSA. Daar ben ik tot de dag van vandaag nog steeds aan het werk. Dat zal ondertussen ongeveer 6 jaar zijn. De projecten zijn doorgaans veel korter maar zeevaart, containers en binnenvaart hebben me altijd geïnteresseerd, dus blijf ik nog een beetje plakken. Zolang de mogelijkheid er is en ik mij ondertussen kan blijven bijscholen is dat prima.

Over dat bijscholen, nog een pluspunt aan M2Q! Je kan bijna elke cursus volgen die je interesseert. Dat kan een cursus zijn die je persoonlijk kan laten groeien of een cursus die je kennis kan verbreden. Het maakt niet uit. Zolang je maar op 1 of andere manier kan groeien. Dat geeft je toch de kans om je kennis te blijven uitbreiden en van alles op de hoogte te blijven.

Zoals daarnet gezegd, persoonlijke aanpak, dat is iets wat ik nog altijd zo ervaar en zo belangrijk vindt. Bij M2Q word je behandeld als een persoon en niet als de zoveelste werknemer binnen het bedrijf. De aanpak is persoonlijk en echt. Je kan vrij zijn in wat je doet en wat je wil doen. Je krijgt alle kansen om je te ontwikkelen tot wie je wil zijn.

Ook de teammeetings, het jaarlijkse teamevent en het jaarlijks kerstetentje zijn dingen waar ik telkens naar uitkijk. De collega’s nog eens zien! Of collega’s voor het eerst zien. Aangezien we allemaal op project zitten zien we elkaar weinig of niet.

Op de teammeetings praten we even over waar M2Q nu staat, waar we mee bezig en wat we gaan doen. Daarna of ervoor kunnen we een hapje eten en wat bijpraten. Een mix van werk en plezier dus.

Het jaarlijkse teamevent is meestal een super leuke activiteit gecombineerd met lekker eten! Wat je wil je nog meer eigenlijk. In 2021 was er iets speciaals geregeld door Jurgen. In 2020 bestond M2Q 15 jaar en dit hebben we met z’n allen (inclusief partner) kunnen vieren in Reims.  We kregen een teambuilding cadeau in de champagne streek. Wat was dat leuk! Een fantastisch weekend.

Het jaarlijkse kerstetentje is ook iets waar ik altijd naar uitkijk. Lekker eten en bijpraten met de collega’s. Dat is altijd een superfijne avond!

Om al deze redenen voel ik mij heel gelukkig bij M2Q! Ik ga hopelijk nog een aantal jaar de gelukkige werknemer kunnen uithangen!

Gerelateerde blogs