Het belang van totale softwarekwaliteit

Het belang van totale softwarekwaliteit

Het belang van Totale Softwarekwaliteit

In de hedendaagse wereld is software onmisbaar geworden voor zowel individuen als bedrijven. Of het nu gaat om het vereenvoudigen van dagelijkse taken, het automatiseren van complexe processen of het leveren van hoogwaardige diensten, software speelt een cruciale rol. Maar hoe zorgen we ervoor dat de software die we gebruiken van hoge kwaliteit is? Hier komt het concept van “Totale Softwarekwaliteit” om de hoek kijken, een alles-in-één oplossing van M2Q.

Wat is Totale Softwarekwaliteit?

Totale Softwarekwaliteit, of Total Quality, gaat verder dan alleen het controleren software op fouten. Het omvat het gehele proces van softwareontwikkeling, vanaf het concept tot aan de implementatie en het onderhoud. Het draait om het leveren van software die niet alleen functioneel is, maar ook betrouwbaar, schaalbaar en gebruiksvriendelijk. Dit concept houdt rekening met alle aspecten die van invloed zijn op de uiteindelijke kwaliteit van de software.

M2Q.be: Een toonaangevende speler in Totale Softwarekwaliteit

Bij M2Q richten we ons sterk op Totale Softwarekwaliteit of Total Quality. We begrijpen dat het niet voldoende is om simpelweg software te ontwikkelen en te implementeren; het is van vitaal belang om aandacht te besteden aan elk aspect van het ontwikkelingsproces om een uitzonderlijke kwaliteit te garanderen. M2Q heeft hiervoor een speciale unit ontwikkeld, namelijk Azenium.

Diensten aangeboden door M2Q

M2Q biedt een breed scala aan diensten die gericht zijn op verschillende aspecten van softwarekwaliteit:

 1. Quick Scan / Audit
  De experten bekijken gedurende één dag uw processen. Op basis van deze mini-audit ontvangt u een verslag. Dat vermeldt de knelpunten die we hebben ontdekt en tekent ook een mogelijk traject uit om uw processen te verbeteren op kwaliteit.
 2. Testmanagement
  Met de juiste testmanagementtools en -processen kunt u de kwaliteit van uw producten verbeteren, de testtijd verkorten en uiteindelijk betere resultaten leveren aan uw klanten.
 3. Quality Assurance (QA)
  M2Q voert uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat de software correct werkt en voldoet aan de gestelde vereisten. Dit omvat functionele tests, integratietests, regressietests en meer.
 4. Schaalbaarheid
  Als een softwaretoepassing niet kan meegroeien met de groeiende vraag, kunnen problemen zoals vertragingen en storingen optreden. M2Q.be zorgt ervoor dat de software schaalbaar is om toekomstige belasting aan te kunnen. Denk maar aan loadtesting en stresstesting bij websites.
 5. UX/UI Testing
  Zelfs de meest functionele software zal niet succesvol zijn als het niet intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is voor eindgebruikers. Ook wanneer de User Interface foutieve, onlogische of slecht werkende zaken bevat zal M2Q deze rapporteren. Kortom, M2Q richt zich op het creëren van een naadloze en positieve gebruikerservaring.
 6. Low Code Automation
  Met onze Low Code Automation oplossingen wij bedrijven de mogelijkheid om snel en efficiënt hun bedrijfsprocessen te automatiseren, zonder dat er diepgaande technische kennis nodig is.
 7. Crowdtesting
  Dankzij Crowdtesting kunt u sneller releasen. Crowdtesting, ook wel crowdsourced testing genoemd, is een proces waarbij een groep mensen gebruikt worden om de software te testen om de release-snelheid te verhogen. Dit kan mobiele apps, SaaS, elk soort programma, desktop-apps, digitale producten en zelfs websites omvatten.
 8. Nearshore Software Testing Services
  Nearshore software testdiensten kunnen de operationele kosten verlagen, terwijl de productiviteit wordt verhoogd en de kwaliteit van de levering in elke stap van de development lifecycle wordt gegarandeerd.

M2Q.be maakt het verschil

Wat M2Q / Azenium onderscheidt, is onze holistische benadering van softwarekwaliteit. We begrijpen dat het niet voldoende is om slechts één aspect te optimaliseren. In plaats daarvan richten we ons op het creëren van software die uitblinkt in alle relevante aspecten, waardoor klanten betrouwbare en hoogwaardige software-oplossingen krijgen.

In een wereld die draait om software, is Totale Softwarekwaliteit van cruciaal belang. Bedrijven zoals M2Q.be begrijpen dit principe en werken eraan om software van topkwaliteit te leveren door middel van een uitgebreide aanpak. Door aandacht te besteden aan ontwikkeling, testen, schaalbaarheid en gebruikerservaring, verlegt M2Q.be de normen voor wat software van hoge kwaliteit echt betekent.

Gerelateerde blogs