Olivier heeft het opleidingstraject tot Software Test Engineer succesvol doorlopen

Olivier heeft het opleidingstraject tot Software Test Engineer succesvol doorlopen

M2Q-Olivier-werknemer

Olivier heeft het opleidingstraject tot Software Test Engineer aan de aan de Software Quality School succesvol doorlopen, nu wacht hem een mooie carrière binnen M2Q als Software Test Engineer. Lees hieronder zijn verhaal.

Hallo Olivier kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

Mijn naam is Olivier. Ik ben een gemotiveerd, sociaal persoon die graag doelgericht werkt met een positieve mindset.

Wat heb je geleerd in deze opleiding?

De SQS class van M2Q is bijzonder divers.
Je maakt kennis met de grondbeginselen van Software Testen via de ISTQB Foundation Level syllabus. Een aantal zaken zoals testterminologie, testtechnieken, testtools, enz… komen aan bod. Via het ISTQB Foundation examen heb ik dan ook mijn certificaat behaald als Tester.
Verder heb ik via de SQS class een handvol tools leren ontdekken die toepasbaar zullen zijn in mijn verdere carrière als Software Tester.

Welke kwaliteiten moet je volgens jou hebben om Software tester te worden bij M2Q?

Als Software Tester moet je volgens mij vooral communicatief vaardig zijn. Daarnaast ga je met de juiste mindset te werk. Gezond boerenverstand is goed meegenomen.

Hoe veelzijdig vind je het vak van software tester eigenlijk?

Als Software Tester zijn er diverse groeimogelijkheden. Je kan jezelf voldoende bijscholen en hierbij nodige certificaten behalen om je nog meer te verdiepen of te specialiseren in het vak. De veelzijdigheid kan je dus makkelijk zelf bepalen.

Is een vooropleiding op het gebied van ICT noodzakelijk om de opleiding Software Quality Consultant (Software Testen ) succesvol af te ronden?

Je kan prima zonder vooropleiding aan de slag als Software Tester. De nodige kennis om je klaar te stomen voor het vak zal je leren via de SQS class van M2Q.

Zou je iemand aanraden om deze opleiding te gaan volgen?

De SQS class is een opleiding die iedereen kan volgen, zonder enige voorkennis. Een aanrader voor wie zijn stap wil wagen in de wereld van Software Testen.

Ook Software Tester worden?

Spreekt het verhaal van Olivier je aan en denk jij eraan om ook Manueel Software Tester te worden bij M2Q? Bekijk dan al onze vacatures en waag je kans!

M2Q ondersteund zijn medewerkers bij het vinden en behouden van een goed evenwicht tussen werk en privé.

Gerelateerde blogs