Matthias, de afgelopen 5 jaar waren een hel!

Matthias, de afgelopen 5 jaar waren een hel!

Matthias 5-jaar Test engineer bij M2Q

Matthias, de afgelopen 5 jaar waren een hel!… Grapje!

Matthias:

Interesse in Artificial Intelligence leidde mij 5 jaar geleden naar de wereld van de IT, via via kwam ik uit bij de Cronos groep en na een kort avontuur in een start-up die zich bezighield met Robot programming werd ik in contact gebracht met M2Q. Het was een zeer positieve kennismaking en al gauw werd ik geïntroduceerd in de wereld van de software testing.

Voor mij was het iets nieuws, een uitdaging die ik graag aanging. Software testing combineerde namelijk een aantal noodzakelijke kwaliteiten die ik -al zeg ik het zelf- – meende in huis te hebben: een combinatie van oog voor detail, dingen zelfstandig kunnen uitzoeken, kritisch naar dingen kijken om zo aan de hand van de documentatie kwaliteit te verzekeren. Durven vragen stellen en dingen in vraag stellen is iets dat zeker van pas kwam en komt bij het testen. Mijn nieuwsgierige aard, oog voor detail, en mijn streven naar perfectie vormden een perfecte basis.

Het mooie aan M2Q is dat je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen, nieuwe tools, opleidingen bij het gebruik hier van… alles wordt toegereikt als je er naar vraagt. Zo kreeg ik de kans mij toe te spitsen op performance testing, load testing en low coding tools voor automatisatie. Zo groeide ik verder en vond een mooie plek om te werken bij M2Q en een mooi project. IT blijft vooruitgaan wat je uitdaagt om mee te groeien, het feit dat je kan blijven bijleren zorgt dat je niet snel in een vaste ‘routine’ terechtkomt. Zo hoop ik verder te kunnen blijven leren en met alle aspecten van softwareontwikkeling in aanraking te komen. Als tester werk je samen met developers, analisten, automaters, en vele andere rollen. Mij helpt dit om alle aspecten wat te leren kennen en verder te groeien.

5 jaar later zit ik dus nog steeds op hetzelfde project als consultant en nog steeds bij M2Q. Wat mij nog steeds aantrekt bij M2Q is de drive om ons verder te helpen groeien, iedereen krijgt hier dezelfde kansen en als er problemen zijn hoef je maar iets te zeggen en er wordt samen gezocht naar een oplossing. Niemand is hier zomaar een nummer. Voor een bende consultants die elkaar weinig zien is er toch een mooie hechting als team, iets waar veel moeite wordt voor gedaan: team meetings, team events, diners, etc. Het draait niet enkel om het werk, maar ook om het team en de mensen die er deel van uitmaken. De open structuur en aanspreekbaarheid van iedereen binnen het bedrijf geeft mij het gevoel meer te zijn dan een simpele werknemer, een simpele tester.

Voor mij is M2Q dus een plek waar na 5 jaar ik mij nog steeds thuis voel, waar ik weet dat ik nog verder kan groeien in welke richting ik maar wil. De eerste 5 jaar zijn voorbijgevlogen, op naar de 10!

Jürgen:

Matthias, we willen je bedanken voor je toewijding en harde werk gedurende de afgelopen vijf jaar. Je hebt bewezen dat je een essentiële schakel bent in het succes van M2Q, en we kijken ernaar uit om nog vele jaren samen te werken en samen nieuwe mijlpalen te bereiken.

Nogmaals, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Geniet van dit moment en we wensen je veel succes en voldoening in de komende jaren als Test Engineer bij M2Q.

Wil je ook graag deel uitmaken van ons team? Bekijk hier alle openstaande vacatures en neem contact op met Stephanie op het e-mailadres stephanie.loyens@m2q.be

Gerelateerde blogs