Waarom de opleiding Software QA Consultant aan de SQS een goede keuze is. Suleyman vertelt zijn verhaal.

Waarom de opleiding Software QA Consultant aan de SQS een goede keuze is. Suleyman vertelt zijn verhaal.

M2Q-NIEUWS-Suleyman

Enkele maanden terug nam Suleyman de beslissing om zich om te scholen. Nu is hij afgestudeerd als Software QA Consultant aan de Software Quality School en kreeg direct een Job aangeboden als manueel softwaretester bij M2Q.

Waarom de opleiding als Software QA Consultant aan de Software Quality School een goede keuze is! Suleyman vertelt zijn verhaal.

Suleyman kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

Zeker. Ik ben een echtgenoot en vader van drie kinderen, ik ben 37 jaar oud. Ik heb mijn Master behaald in de richting Media Management. Na een aantal jaren bij de televisie in Frankrijk te hebben gewerkt, ben ik naar België verhuisd, heb ik mijn domein volledig veranderd en ben ik gaan werken in de olie-industrie, waar ik de afgelopen 10 jaar heb gewerkt. De pandemie en de snelle herstructurering van de wereldeconomie hebben me er opnieuw toe aangezet om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om mijn professionele potentieel te realiseren. Ik heb de snelle ontwikkeling van digitale technologieën altijd met belangstelling gevolgd en nu ben ik een deel van deze wereld geworden.

Wat heb je geleerd in deze opleiding?

Allereerst heb ik door deze opleiding een goed begrip gekregen van het nieuwste concept en de belangrijkste principes van Software Testing volgens de ISTQB-normen. Daarnaast maakten we kennis met de belangrijkste tools en technieken van testmanagement en testuitvoering in de praktijk: een gedetailleerde studie en praktische oefeningen over de correcte organisatie van de software testing lifecycle, regressietesten, API-testen, performancetesten, enz. Het curriculum van deze cursus omvatte ook lessen die niet direct gerelateerd waren aan testen, maar die verband houden met en belangrijk zijn in een professionele werkomgeving. Zo maakten we kennis, bijvoorbeeld, met de Agile methodiek, het werken met SQL-databases, de principes van Lean Six Sigma en Business Analyse. Maar ik zou vooral willen wijzen op een zeer omvangrijke en interessante les over Release Management, die ons werd gegeven door Dirk Sundermann, een uitstekende professional in het veld van Quality Assurance in het algemeen.

Welke kwaliteiten moet je volgens jou hebben om Software tester te worden bij M2Q?

Ik wil het niet hebben over de puur professionele vaardigheden van een tester, want met due diligence kan iedereen het hele technische arsenaal in de praktijk beheersen. Hoewel ons werk een constante interactie met computersystemen omvat, is het de moeite waard om te onthouden dat deze systemen door mensen zijn gemaakt. Daarom wil ik bij het beantwoorden van deze vraag eerder het belang benadrukken van goed en natuurlijk kunnen communiceren met collega’s. Elke werknemer, manager of consultant van het bedrijf is in de eerste plaats een mens. Daarom is naar mijn mening een gezonde natuurlijke communicatie en het verlangen naar wederzijds begrip is de belangrijkste factor in een succesvolle carrière in M2Q.

Hoe veelzijdig vind je het vak van software tester eigenlijk?

Het Software Testing zelf is een veelzijdig en uiterst opwindend gebied van de IT-industrie. De software tester is immers een soort knooppunt gedurende de hele Software Development Life Cycle. Hij moet met het softwareproduct werken en het goed kennen, duidelijk kunnen definiëren waar, wanneer en welke soorten testen moeten worden toegepast. Tegelijkertijd moet hij de verwachtingen van de klant perfect begrijpen, constant in contact staan ​​met ontwikkelaars en bedrijfsanalisten, enz. Zo’n modus op zich biedt geweldige mogelijkheden voor professionele groei en uitbreiding van vaardigheden, maar het behalen van resultaten hangt af van de tester zelf, zijn motivatie en doelen onderweg.

Is een vooropleiding op het gebied van ICT noodzakelijk om de opleiding Software Quality Consultant (Software Testen ) succesvol af te ronden?

In onze groep van M2Q-cursisten zat geen enkele persoon met een IT-achtergrond. In de praktijk heb ik echter gezien dat om de basis van het Software Testing onder de knie te krijgen, er geen specifieke vooropleiding vereist is. Het is voldoende om logisch te zijn, aandacht te hebben voor details, gedisciplineerd te zijn en misschien soms een beetje creatief te denken.

Zou je iemand aanraden om deze opleiding te gaan volgen?

Ongetwijfeld. Bovendien vertel ik al aan mensen uit mijn omgeving over mijn ervaring met de opleiding aan de M2Q Software Quality School. Ik kijk uit naar de start van de volgende promotie en ik hoop dat een van mijn gemotiveerde vrienden het geluk zal hebben om hun plaats in de klas in te nemen. Ik hoop echt dat mijn voorbeeld nuttig kan zijn voor iemand die op zoek is naar nieuwe mogelijkheden en niet bang is voor uitdagingen voor zichzelf.

Wil je meer te weten komen over deze opleiding? Contacteer ons via de Software Quality School

M2Q is Dringend op zoek naar een Senior Test Analisten.

Gerelateerde blogs