Ik had geen ICT achtergrond, M2Q gaf mij de kans om toch mijn passie na te jagen. Timothy vertelt zijn verhaal.

Ik had geen ICT achtergrond, M2Q gaf mij de kans om toch mijn passie na te jagen. Timothy vertelt zijn verhaal.

M2Q-NIEUWS-Timothy-Engelen

Timothy heeft het opleidingstraject tot Software Test Engineer aan de aan de Software Quality School succesvol doorlopen, nu wacht hem een mooie carrière binnen M2Q als Software Test Engineer. Lees hieronder zijn verhaal.

Hallo Timothy kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

Hallo iedereen, ik ben Timothy Engelen en ik heb 2 kinderen. Ik heb geen opleiding in de IT-sector gevolgd, maar heb altijd interesse gehad in alles wat met IT te maken heeft. Ik ben afgestudeerd in de verkoopsector, waar ik een 10 jaar ervaring in heb. Na deze 10 mooie jaren vond ik dat het tijd was om mijn passie voor IT te volgen. Ik heb mogen genieten van een korte opleiding software testing aan het Syntra AB, waarna ik de kans om aan deze opleiding te kunnen beginnen niet kon laten schieten.

Wat heb je geleerd in deze opleiding?

We hebben een enorm aanbod aan verschillende testmethodes, en test technieken gezien. Maar ook hoe het er allemaal aan toe gaat. Dit ging van alles omtrent de ISTQB regels, die nodig zijn om deze job te kunnen uitvoeren, tot de verschillende manieren van werken (zie Agile). Het was een zeer verruimende opleiding met een leuke groep, waar meer dan voldoende ruimte was om uitgebreid vragen te stellen waar nodig.

Welke kwaliteiten moet je volgens jou hebben om Software tester te worden bij M2Q?

Je moet de juiste hoeveelheid nieuwsgierigheid, oog voor detail, en een goede dosis gezond verstand hebben om dit te kunnen. Maar ik denk dat de meeste mensen deze kwaliteiten wel hebben. Het komt erop neer, dat je als tester de fouten moet gaan zoeken in software, en je daarom wel een oog voor detail moet hebben.

Hoe veelzijdig vind je het vak van software tester eigenlijk?

Het is een heel veelzijdige job! Er komt meer bij kijken dan enkel en alleen maar op een knopje duwen, en kijken of dit functioneert. Dit omvat veel meer dan dit. Je komt in verschillende sectoren terecht, met telkens nieuwe mensen om je heen, en andere tools en methoden om te gebruiken. Na verloop van tijd krijg je ook andere projecten, en krijg je continue de kans om je kennis te verrijken.

Is een vooropleiding op het gebied van ICT noodzakelijk om de opleiding Software Quality Consultant (Software Testen) succesvol af te ronden?

Zeker niet! Een gezonde hoeveelheid logisch verstand, en aandachtigheid is meer dan voldoende. Onze groep van leerlingen omvatte dan ook verschillende achtergronden. Dit maakt het juist zo leuk en interessant dat zelfs voor mensen met een totaal andere opleiding als achtergrond.

Zou je iemand aanraden om deze opleiding te gaan volgen?

Uiteraard! Iedereen met een beetje passie voor ICT, en de nodige wilskracht, zou dit kunnen waarmaken. Dit is een prachtig initiatief van M2Q geweest om mensen met geen ICT achtergrond, de kans te geven om toch hun passie en droom na te jagen. We hebben een enorme waaier aan leerstof gekregen. Dit deze 4 weken was er meer dan voldoende tijd en ruimte voor vragen en praktijk. Ik kan dit alleen maar aanraden!

Ook Software Tester worden?

Spreekt het verhaal van Olivier je aan en denk jij eraan om ook Manueel Software Tester te worden bij M2Q? Bekijk dan al onze vacatures en waag je kans!

M2Q ondersteund zijn medewerkers bij het vinden en behouden van een goed evenwicht tussen werk en privé.

Gerelateerde blogs

BEN JIJ OP ZOEK NAAR EEN JOB ALS

Test Analist & Coördinator

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in jouw carrière?
Wil jij samen met ons de diensten naar een hoger niveau tillen? Dan ben jij dé persoon waarnaar wij op zoek zijn!