Waarom ik gekozen heb voor een job als test engineer

Waarom ik gekozen heb voor een job als test engineer

Zoek jij een job als software test engineer? Lees het verhaal van Sofie.

Er is een periode waarin we als jongere de vraag krijgen wat we later willen worden. Zoals velen onder ons is het aanbod op de markt heel erg ruim en worden we overstelpt met keuzes.
Het is dan ook niet voor een ieder evident te noemen om de juiste knoop door te hakken. Ik was zo’n ‘iemand’.

Als 22jarige studeerde ik met trost af als ‘Orthopedagoge’. Met het hart op de juiste plek had ik de ‘goesting’ te pakken om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen in hun dagdagelijkse activiteiten. Het was echter geen evidentie om in de sociale sector een ‘nine-to-five’ job of een job zonder shiften te zoeken die mij een voltijds contract aanboden. Tevens vond ik dat het dringend tijd werd om mijn vleugels uit te slaan en op mijn eigen benen te gaan staan. Een fulltime job was dus meer dan welkom.

Mijn toenmalige vriend was tewerkgesteld in de IT-sector wat toentertijd voor mij nog een groot zwart gat was. IT kon zoveel betekenen. Ik had er weinig kennis over, doch was ik enorm geïnteresseerd in de job die hij uitoefende. Hij was nl. een test engineer. Daarenboven zou die job hard aanleunen bij mijn capaciteiten. Mijn eerste interesse in de ‘Testing-wereld’ was gewekt.

Zo bleek dat een analytisch vermogen, het streven naar kwaliteit, ‘perfectionisme’ en oog hebben voor detail, geen onbelangrijke vaardigheden zijn. Tevens leven we in een maatschappij waarbij we kunnen spreken van een technologische tsunami. We leven maw in een periode van versnellende technologische veranderingen waarbij we kunnen spreken van een exponentiële groei ipv de lineaire groei. In mijn hoofd begon het woord ‘carrière’ zich dan ook te illumineren. Om deze sprong te wagen hoefde ik ook geen technische achtergrond te hebben. Deze sector biedt jou de mogelijkheid om hier opgeleid voor te worden.

M2Q heeft ervoor gezorgd dat ik mijn capaciteiten ten volle kon benuttigen. Niet alleen worden bovenstaande capaciteiten aangeraakt tijdens mijn werk, ook mijn interesseveld werd hierbij opgeflakkerd. Indien je als persoon een traject kan volgen waarbij je wordt uitgedaagd én uitgedaagd blijft worden, kun je spreken van een job die voldoening geeft. M2Q is nl. een consultancy software bedrijf waarbij je als werknemer uitgezonden wordt naar verschillende software klanten. Die klanten kunnen dan weer betrekking hebben in verscheidene sectoren zoals de banksector, gezondheidssector, verzekeringssector, HR sector enzovoort enzoverder. Doordat je als werknemer de mogelijkheid hebt om projecten te gaan doen in verscheidene sectoren, blijf je alvast ook geboeid. De ‘my job is never dull’ slogan was geboren. Je doet ook enorm veel business kennis op wat ik op zich sowieso een pluspunt vind voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Tevens wordt er ook rekening gehouden met het woon-werkverkeer en jouw eigen voorkeur voor bepaalde sectoren.

Bij M2Q krijg je daarenboven ook de optie om jezelf bij te scholen indien je dit zelf wenst. Dit vind ik persoonlijk zeer belangrijk. Er zijn altijd mensen die tevreden zijn met hun huidige functie as-is, of je hebt mensen die graag groeien en blijven groeien. Wat je voorkeur ook is, M2Q vindt het allemaal oké en zal aan jouw noden voldoen.

Zelf ben ik begonnen als junior test engineer. Dit houdt in dat je als ‘starter’ onder begeleiding van een senior tester de nodige testtechnieken zult gaan toepassen bij de klant. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je doorgroeit. Ondertussen kan ik met trots zeggen dat ik reeds 12j werknemer ben bij M2Q. Ik hoef niet uit te leggen dat dit bewijst dat ik tevreden ben over mijn werkgever. Gaande van een junior test engineer ben ik op dit moment een senior en heb ik reeds mijn diensten bewezen als uitvoerende tester maar tevens ook als test coördinator en lead + de rol van scrummaster opgenomen. De variërende mogelijkheden vind ik in deze job enorm aantrekkelijk.

Hou je dus van een continuïteit aan uitdagingen, levenslang leren, het analyseren van toepassingen en een on-the-field Sherlock Holmes die bugs opspoort teneinde om de kwaliteit van applicaties bij de klant te bewerkstelligen, dan ben je zeer gebaad bij een job als software test engineer.

Hou je daarenboven ook nog eens van een bedrijf die je niet als nummer beschouwt, luistert naar jouw noden en je een aanbod op maat geeft, dan raad ik je M2Q eveneens aan.

Auteur: Sofie

Heb je net zoals Sofie ook zin om het M2Q-team te  versterken?  Aarzel dan niet en Stuur je contactgegevens en CV naar Stephanie.Loyens@m2q.be en zij neemt dit meteen op!

Bekijk hier onze vacatures als medio of Senior Test Analist, Test Coördinator, Release Manager of test engineers.

 

 

Gerelateerde blogs