Door wie laat jij je software testen?

Door wie laat jij je software testen?

M2Q-wij-testen-software

Misschien moet je je eerst afvragen waarom testen van software noodzakelijk is.

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. In onze sterk digitaliserende wereld zijn software-applicaties zeer belangrijk. Elk bedrijf, hoe groot of hoe klein ook, maakt op één of andere manier gebruik van software. Het slecht functioneren van deze software kan zware gevolgen hebben voor het bedrijf. Dit alles kan opgelost worden door het testen van software. Dit zowel tijdens de ontwikkeling van een applicatie als voor het uitrollen van een update.

Software ontwikkelen zonder fouten.

Wanneer testen een vast onderdeel is geworden van het ontwikkelingsproces zullen resterende programmeerfouten in productie minimaal zijn. Dit niet enkel tot grote tevredenheid van de klant, maar ook van de gebruikers.

Fouten zorgen ervoor dat de software niet efficiënt is, traag is of slecht werkt. De klantervaring lijdt eronder wanneer een gebruiker of klant hiermee geconfronteerd wordt.

Software testen wordt steeds belangrijker voor de continuïteit van uw bedrijf.

Zelf testen of laten testen.

Voor het testen van je software kun je twee kanten uit. Of je gaat zelf je software testen aan de hand van een eigenhandig geschreven testscript, of je laat professionals hiermee aan de slag gaan. In beide gevallen kan M2Q helpen.

Je kunt bij M2Q terecht voor een leer- en coach-traject waarin wij jouw mensen opleiden tot echte testers, of je kunt  beroep doen op een junior/senior test-engineer die de nodige ervaring, certificaten en continuïteit kan garanderen.

Interesse? Contacteer Jurgen Meheus via 0477/243132 of via e-mail : info@m2q.be

Gerelateerde blogs