The Internet of Things & IOT Testing

The Internet of Things & IOT Testing

IOT Testing

IOT is de afkorting van Internet Of Things, of vrij vertaald Het Internet Der Dingen.

THE IOT is het netwerk dat overal aanwezig is en bestaat uit apparaten, voertuigen, gebouwen, koelkasten, speakers, wasmachines en andere elektronische apparaten. Deze apparaten zijn allemaal verbonden met HET INTERNET. De verbinding met Internet verloopt via een UTP-kabel of via Wifi en zorgt ervoor dat het verzamelen en uitwisselen van gegevens op die manier vergemakkelijkt wordt. De apparaten worden op die manier “Slimme Apparaten”.

Natuurlijk moeten ook deze apparaten getest worden, en dat is dan IOT Testing.

Wat is IOT-Testen?

IOT-testen is een soort test waarmee IOT-apparaten gecontroleerd worden op bruikbaarheid, compatibiliteit, betrouwbaarheid, schaalbaarheid, veiligheid en prestaties.

De soorten testen uitgediept:

  • BruikbaarheidstestenGebruikers krijgen te maken met een berg aan apparaten met elk zijn specifieke vorm en gebruik. Miljoenen gebruikers wereldwijd hebben allen een verschillende ervaring en perceptie bij het gebruik van het apparaat. Daarom is het controleren van de bruikbaarheid van het apparaat/systeem erg belangrijk bij het testen van IOT.
  • CompatibiliteitstestenEr zijn veel apparaten die via het IOT-systeemkunnen worden aangesloten. Deze apparaten maken gebruik van verschillende software- en hardwareconfiguraties. Door het combineren van de verschillende mogelijkheden is het aanbod enorm verschillend. Om te controleren of deze apparaten gegevens met elkaar kunnen uitwisselen is het belangrijk om de compatibiliteit in het IOT-systeem te controleren.
  • Betrouwbaarheid en schaalbaarheidstesten:Hoe betrouwbaar is het apparaat of het systeem waarop het IOT-apparaat draait beter gezegd? Is het apparaat schaalbaar? Dat zijn zaken die naar voor komen tijdens een Betrouwbaarheid- en schaalbaarheidtest. Om dit te testen wordt een IOT-testomgeving gebouwd waarbij sensoren worden gesimuleerd door gebruik te maken van virtualisatietools en -technologieën.
  • Beveiligingstest:Als het om gegevensverzameling gaat, dan gaat The Internet of Things voorop. Veel gebruikers hebben toegang tot een enorme hoeveelheid gegevens, daarom is het belangrijk om de gebruiker te valideren via authenticatie en om gegevensprivacycontroles uit te voeren als onderdeel van beveiligingstests binnen IOT-Tests.
  • Prestatietests:Prestatietests zijn belangrijk om een ​​strategische aanpak te creëren voor het ontwikkelen en implementeren van een IOT-testplan.

De uitdagingen van een IOT-tester

  • Hij/zij moet zowel het netwerk als de interne communicatie checken
  • Hij/zij moet ook hebben voor Veiligheid, aangezien beveiliging een grote zorg is op het IOT-platform. Alle alle taken worden namelijk via internet uitgevoerd.
  • De tester moet rekening houden met de complexiteit van de software. Het systeem kan de bug in de IOT-technologie verbergen

 

Wil jij jouw IOT infrastructuur laten testen door het M2Q IOT-testteam?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Gerelateerde blogs