Steven Verhaeren over het Eurostar Event 2020

Steven Verhaeren over het Eurostar Event 2020

Eurostar Event

Van 1 tot 4 november 2020 vond het jaarlijks Eurostar event plaats. In tegenstelling tot andere jaren was het event dit jaar volledig omgevormd naar een digitale beleving wegens covid-19.

Eurostar is een jaarlijkse software testing en kwaliteit conferentie. Eurostar is een community waar software testers over de hele wereld samen komen en hun kennis en kunde met elkaar delen. De conferentie is een leuk en energetisch gegeven waar het testing gegeven gevierd wordt. Eurostar is tevens ook de grootste conferentie van Europa op vlak van testing en kwaliteit. Dit is te danken aan zijn brede varieteit aan onderwerpen. Elk jaar krijgen de genodigden ook de kans om zelf als gastspreker een interessant topic aan te snijden. Alles staat hier in het teken van het maken van nieuwe connecties en jezelf opscholen op vlak van testing.

Het programma tijdens deze 4-daagse is ook zeer gevarieerd. De eerste dag werden topics als scrum, kanban en strategische testing aangesneden.

Voor deze 4-daagse hebben wij onze collega Steven Verhaeren op pad gestuurd met hieronder zijn bevindingen;

“Het was zeer aangenaam om te mogen deelnemen aan dit jaarlijks event rond software testing. Het was mijn allereerste keer en voor mij was het zeer handig dat het volledig online gegeven werd.

M2Q gaf me de mogeljjkheid zelf mijn gastsprekers te kiezen die mij interessant leken. Mijn persoonlijk doel tijdens deze 4-daagse was om alles te verkennen en te zien hoe andere testers te werk gaan en welke software tools zij gebruiken voor bepaalde problemen. De kwaliteit van de sprekers is ook zeer hoog en de onderwerpen waren heel up-to-date.

Zelf heb ik zeer veel nieuwe ideeën opgestoken zowel technisch als niet-technisch die ik in mijn job op dagdagelijkse basis kan toepassen. Ik kijk zeer hard uit naar volgende Eurostar Event.

Wil je zelf meer te weten komen over software testing of heb je interesse in een job als tester?
Kijk bij Vacatures.

Gerelateerde blogs