Iedereen kan Automated Testing doen met Tosca.

Iedereen kan Automated Testing doen met Tosca.

Tosca-Tricentis-M2Q-Testing

Tosca is een programma van het bedrijf Tricentis. Wat bij hen zo uniek is is dat je bijna niet moet coderen bij het testen van apps, websites of programma’s op Windows.

Het mooie aan Tosca is als je een zelfgeschreven of non compatibele programma hebt dan kan Tosca speciale codes schrijven speciaal gemaakt om jouw programma te testen. Een ander voordeel dat hieruit voortvloeit is dat de mogelijkheden eindeloos zijn omdat ze alles compatibel kunnen maken als het op het eerste zicht niet mogelijk zou zijn.

De samenwerking tussen M2Q en Tricentis Tosca zorgt ervoor dat M2Q in staat is om opleidingen en implementaties te kunnen voorzien bij klanten en zo het centrale aanspreekpunt is voor Tosca.

1 opleiding is vereist om Tosca onder de knie te hebben. Het is echter een zeer makkelijke opleiding waar je één dag voor nodig hebt voor de basiskennis. De instap is zeer laagdrempelig omdat je geen programmeerkennis vooraf moet hebben. Een voordeel is dat je nadien verder kan bouwen om geavanceerder te werk te gaan in de wereld van Automated testing. Dus kan je in feite Tosca zien als een stap richting andere Test Automated programma’s.

Test Automation van Tosca heeft tal van voordelen ondanks de grote investering.

  • Snellere feedback leidt tot lagere herstelkosten.
  • Meer testen op een kortere tijdspanne.
  • Minder monotone handelingen met automated testing.
  • Minder handmatige testfouten

Tosca haalt met andere woorden 24/7 de bugs uit een programma doordat je het ook s ’nachts kan opzetten en telt dus als extra testpersonen.

 

Gerelateerde blogs