Hoe automatisatie een invloed heeft op de gaming industrie

Hoe automatisatie een invloed heeft op de gaming industrie

gaming

Wie aan games denkt, denkt aan creatieve zielen die hun fantasie in volledige loop kunnen laten gaan, toch heeft automatisatie een grote impact hierop:

Vanuitgaand dat creatieve jobs minder zullen getroffen worden door automatisatie lijkt het in de gaming industrie toch anders te liggen. Vele games worden namelijk de dag van vandaag al via AI ontwikkeld. Hierdoor kunnen ook kleinere gamingbedrijven complexe games gaan ontwikkelen.

Naar game design toe is automatie meer een tool geworden als ondersteuning voor developers. Doordat games groter worden en meer gedetailleerd is automation de enige rendabele manier om games sneller te ontwikkelen waardoor minder designers nodig worden.

Qualiteit zekerheid:

Ontwikkelaars betalen miljoenen om games te testen op bugs alvorens het spel uit te brengen. Als er bepaalde fouten in het spel zitten, zal het bij de klant blokkeren en tot frustratie leiden. Hierdoor krijgt het spel slechte reviews waardoor er omzet en reputatie verlies ontstaat.

Dankzij automatisatie worden deze testprocessen versneld en zijn er minder mensen nodig om de games te testen. Hierdoor zal de kwaliteit & tevredenheid naar boven gaan.

Gerelateerde blogs