Hassan geslaagd voor de Testklas, nu aan het werk bij M2Q.

Hassan geslaagd voor de Testklas, nu aan het werk bij M2Q.

Hassan-Testklas-M2Q

Hassan is het mooie voorbeeld van een jonge dertiger die zich tijdens CORONA vragen heeft gesteld over zijn verdere professionele carrière. Aangezien Hassan geen toekomst zag in zijn huidige loopbaan besloot hij zich te gaan heroriënteren en kwam hij mede dankzij een familielid uit op de job van “Tester”, QA tester om precies te zijn.

Niet goed wetende wat de job van Tester eigenlijk inhield begon Hassan aan “De Testklas”. Als snel bleek dat dit helemaal zijn ding was.

Bekijk het interview: https://vimeo.com/567437020

De Testklas was veel maar super interessant!

De opleiding van zeer intensief maar wel heel erg leerzaam. Vooral de eerste week was enorm veel theorie. Weliswaar heel goed gegeven en afgewisseld met praktisch voorbeelden. De eerste week was volledig gericht op het behalen van het ISTQB Certificaat. Dat is hét basis certificaat als het gaat om testing.

De daaropvolgende weken waren vooral gericht op alle onderdelen van het testen zelf. Elke dag hadden we een ander onderwerp gegeven door verschillende mensen binnen M2Q. De theorie werd afgewisseld met praktische voorbeelden en oefeningen wat ervoor zorgde dat alles duidelijk en verstaanbaar was.

Opvallend was het inzicht dat we kregen in de denkwijze en werkwijze van de programmeurs en andere jobs die direct te maken hadden met de testen die wij straks moeten uitvoeren. Dat inzicht zorgt ervoor dat wij ook beter kunnen begrijpen waarom een bepaalde keuze is gemaakt en wat deze persoon daaraan zou kunnen doen om het probleem te verhelpen.

M2Q = Teamsupport!

Als Tester ben je hoofdzakelijk aan het werk bij de klant zelf. Afhankelijk van de opdracht denk stel je het testproces op, doe je zelf de testing en rapporteer je aan de bevoegde personen. Goed om weten is dat je steeds terug kunt vallen op een Team van ervaringsdeskundigen binnen M2Q in geval van vragen of problemen.

Doorgroeimogelijkheden

Hassan ziet zichzelf eerst tonnen ervaring opdoen als QA-Tester om later eventueel door te groeien naar een job als Business analist of Test coördinator.

Voor Hassan is de Testklas een springplank naar de toekomst!

Heb je net zoals Hassan ook zin in een JOB als QA-Tester bij M2Q?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Gerelateerde blogs