Cynthia M2Q Software Test Engineer over het Eurostar Event 2023

Cynthia M2Q Software Test Engineer over het Eurostar Event 2023

EuroSTAR 2023, sprekers Viviane Hennecke, Nicole van der Hoeven, Emna Ayadi, Kristel Kruustük

Van 13 tot 16 juni 2023 vond het jaarlijkse Eurostar-evenement plaats. Eurostar is een conferentie gewijd aan software testing en kwaliteit die jaarlijks wordt gehouden. Het is een gemeenschap waar softwaretesters van over de hele wereld samenkomen om kennis en vaardigheden met elkaar te delen. De conferentie biedt een levendige en energieke omgeving waarin het belang van testing centraal staat. Eurostar is tevens de grootste conferentie van Europa op het gebied van testing en kwaliteit, mede dankzij de diverse reeks onderwerpen die behandeld worden. Alles draait hier om het leggen van nieuwe verbindingen en het verbeteren van je eigen kennis op het gebied van testing.

Voor deze conferentie hebben we onze collega Cynthia Maes op pad gestuurd om haar ervaringen te delen. Hieronder volgen haar bevindingen:

Vorige week had ik het genoegen om deel te nemen aan de Testconferentie Eurostar, een evenement dat jaarlijks duizenden testers van over de hele wereld samenbrengt. Het was een dag vol boeiende talks, inspirerende keynotes en interessante ontmoetingen met andere professionals in het vakgebied. Ik wil graag mijn ervaring met jullie delen en enkele hoogtepunten van de conferentie benadrukken.

De dag begon met een krachtige en memorabele keynote van Isabel Evans, getiteld “It only takes one genius”. Haar talk was een ware eyeopener en inspireerde me om het belang van teamwork te waarderen en jeego opzij te zetten ten behoeve van het team. Als beginnende software tester gaf ze waardevol advies: lees zoveel mogelijk over de geschiedenis van software testing en maak er je eigen ding van. Sommige methoden kunnen misschien verouderd lijken, maar zijn nog steeds waardevol in de juiste context.

Vervolgens volgde ik de talk van Nicole van der Hoeven, genaamd “The Lost Art of Taking Good Notes”. Ze besprak de voordelen van het nemen van goede, meegroeiende notities die niet statisch zijn. Ze introduceerde een interessante applicatie genaamd Obsidian, een persoonlijke kennisbank en softwaretoepassing voor het maken van notities met behulp van Markdown-bestanden. Met Obsidian kunnen gebruikers interne koppelingen maken tussen notities en deze vervolgens visualiseren als een grafiek. Deze talk gaf me meer inzichten voor nieuwe mogelijkheden om mijn notities en kennisorganisatie te verbeteren.

Vervolgens was de talk van Viviane Hennecke, genaamd “How I am Unfolding my Potential as a Neurodivergent in Testing” ook zeker interessant om te volgen. Haar presentatie belichtte de uitdagingen, maar vooral de voordelen van neurodiversiteit in software testing. Deze talk herinnerde me eraan dat diversiteit van gedachten en perspectieven essentieel is voor het creëren van betere software.

Geosley Andrades gaf een geweldige talk met de titel “Spice up your Testing, and Gamify it Out!” Hij benadrukte het belang en de voordelen van gamification in software testing en deelde maar liefst 12 concrete voorbeelden en websites die hiervoor gebruikt kunnen worden. Deze talk opende mijn ogen voor de mogelijkheden om spelmechanismen te gebruiken om het testproces leuker en effectiever te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ik gamification nog veel zal gaan gebruiken in mijn carrière als software tester.

Als afsluiting van de conferentie was er een knallende keynote door Kristel Kruustük met de titel “Testing with Purpose: How Stories, Values and Kindness Make Testing Better”. Haar inspirerende en motiverende talk benadrukte het belang van doelgericht testen en de rol van verhalen, waarden en kindness in het verbeteren van de testpraktijken. Ze nodigde het publiek uit om even te reflecteren op hun eigen doelen en de reden waarom ze in dit vakgebied werkzaam zijn. Haar pakkende verhaal inspireerde me om te blijven streven naar betekenisvol werk en het belang van menselijkheid in mijn dagelijkse taken te waarderen.

Naast de boeiende talks en keynotes, had de conferentie ook een aantal andere activiteiten te bieden. Zo volgde ik een zeer leuke en interactieve workshop met Emna Ayadi. Hoewel ik hier niet te veel over kan prijsgeven, omdat ik de inhoud graag wil delen met mijn collega’s, kan ik zeggen dat het een waardevolle ervaring was die mijn vaardigheden als tester verder heeft verrijkt. Blijf op de hoogte, want ik ben van plan om het geleerde in de praktijk te brengen!

Een van de hoogtepunten van de conferentie was de paspoortwedstrijd. Om deel te nemen, moest je minstens 25 stempels verzamelen. Met trots kan ik zeggen dat ik het volledige kaartje vol had met maar liefst 45 stempels. Dit gaf me de kans om alle standhouders te ontmoeten en met hen te praten over wat ze te bieden hadden. Bovendien ging ik naar huis met enkele geweldige goodies als aandenken aan deze dag.

Al met al was mijn ervaring bij de Testconferentie Eurostar buitengewoon positief en verrijkend. De talks en keynotes hebben mijn kennis vergroot, me geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven om mijn vaardigheden als software tester verder te ontwikkelen. Bovendien ben ik dankbaar voor de waardevolle ontmoetingen en verbindingen die ik heb kunnen maken tijdens de conferentie.

Ik kijk nu al uit naar de volgende editie van Eurostar en de mogelijkheid om nog meer te leren, te groeien en te netwerken binnen de boeiende wereld van software testing.

 

Cynthia Maes
Software Test Engineer @M2Q

Heb je ook interesse om aan de slag te gaan als tester?
Kijk bij Vacatures.

Gerelateerde blogs