Erwin kwam bij M2Q terecht door de Testklas

Erwin kwam bij M2Q terecht door de Testklas

Erwin_M2Q_testklas_winnaar_golden_ticket_0

Erwin is afkomstig uit de Grafische Industrie. Hij werkte jaren bij KODAK en EFI (Electronics for Imaging). Als demonstrateur bij beide bedrijven was het testen van software een van zijn taken. Achteraf bekeken was het testen daar bijlange niet zo gedetailleerd en gestructureerd volgens bepaalde plannen als nu geleerd. 

De Testklas is een vier weken lange opleiding tot QA-tester (Quality Assurance Tester). Na een selectieprocedure mocht Erwin, net als 6 andere, deelnemen aan dit unieke traject. Het traject is uitgedacht als instroom voor zowel M2Q(Manuele Testers) als b.ignited (Automatische testers).

Door Erwin zijn achtergrond was hij tijdens de interviews weerhouden als kandidaat manuele tester samen met 2 andere studenten Dalia en Hassan.

Bekijk het volledige interview op: https://vimeo.com/567067661

 

“DE ERVARING WAS SUPER!”

Het waren 4 zware weken boordevol theorie over verschillende interessante onderwerpen. Deze theorie werd afgewisseld door praktische voorbeelden en oefeningen wat ervoor zorgde dat alle theorie op zijn plaats viel. Door de tonnen ervaring van de lesgevers konden ze elk stukje theorie uitklaren door praktijkvoorbeelden.

HET ISTQB-CERTIFICAAT WAS DE EERSTE STAP

We gingen van start met het behalen van het ISTQB-certificaat. Een zeer waardevol certificaat wanneer je als tester aan de slag wilt gaan. We kregen heel veel theorie te verwerken over testen, manieren van testen, enz… Aan het einde van de eerste week werden we dan ook getest. Wie geslaagd was kreeg dan ook een ISTQB-certificaat, wat Erwin overigens ook heeft behaald, verteld hij me trots. Volgend op deze eerste week werd elke dag een ander onderwerp aangesneden afgewisseld met praktijkoefeningen e.d.

Erwin heeft de smaak te pakken en is ondertussen al actief bezig om zijn 2de certificaat binnen te halen.

Wat test je precies als QA-Tester?

Als QA-Tester test je allerhande zaken zoals Software, Webapplicaties, Apparaten, Usability, Mobiele Applicatie, Webshops, Websites, … Afhankelijk van de opdrachten beperkt onze taak zich niet enkel tot het effectief uitvoeren van de tests zelf, maar ook het uitschrijven, ontwerpen van de testplannen e.d.

Voor Erwin is de testklas een echt succesverhaal!

 

Heb je net zoals Erwin ook zin in een JOB als QA-Tester bij M2Q?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Gerelateerde blogs