Covid en zijn impact op het IT gebeuren.

Covid en zijn impact op het IT gebeuren.

covid

4 IT-takken die wendbaar moesten schakelen

Data en AI : Cloud based oplossingen worden vaker gevraagd. Hierdoor worden gegevens gecentraliseerd en kan er efficiënter gewerkt worden. Hierdoor wordt kantoor werk geminimaliseerd waardoor en besmettingsgevaar gereduceerd.

Telecommunicatie en connectie : Ook de telecom sector staat deze dagen voor een grote uitdaging. Doordat fysieke meetings zijn ingeruild voor calls online, wordt er veel meer data gebruikt dan voordien. Ook privématig is er een trend te merken waar mensen vaker gaan bellen en facetimen met vrienden of familie om contact te behouden.

Online platforms : Online kanalen en platforms zijn niet weg te denken de dag van vandaag. Doordat mensen platforms als Zoom, Teams, Skype etc.. gebruiken, verwacht men dat ze hun dagdagelijkse activiteiten kunnen verder zetten.

Cybersecurity en veiligheid : Doordat het leven grotendeels is verschoven van offline naar online, is het belangrijk dat gevoelige informatie veilig aankomt. De uitdaging voor online platformen bestaat erin om te garaderen dat mensen met een gerust hart met elkaar kunnen communiceren en informatie doorsturen.

Kijk op onze www.m2q.be hoe wij jouw bedrijf in deze topics kunnen ondersteunen.

Gerelateerde blogs