Wanneer best geen Interne Test Center?

In een aantal situaties raden we af om een opdracht aan een Interne Test Center uit te besteden:

  • Testen van functionaliteit die tot de kernactiviteit van uw bedrijf behoort.

We raden aan dat u de kennis over uw kernactiviteit binnenhuis houdt. Wij geloven dat het testen van deze functionaliteit beter door uw domeinspecialisten gebeurt. Dit verhoogt hun kennis en inzicht, vooral omdat hun vertrouwen in het te testen systeem groeit.

Vanzelfsprekend wilt M2Q uw bedrijf graag bijstaan door test training, coaching of assistentie aan te bieden aan uw specialisten wanneer zij testen moeten ontwikkelen of uitvoeren.

  • Testen die een diepgaande kennis van uw bedrijfsprocessen vereisen.

Enerzijds zullen dit meestal dezelfde functionaliteiten zijn die in het vorige punt werden aangehaald. Anderzijds vereist dit van onze test engineers een diepgaande studie van uw processen. Omdat zij gespecialiseerd zijn in testing( en niet in de processen binnen uw bedrijf) is het doorgaans kosten efficiƫnter dat uw bedrijf deze testen zelf uitvoert.

  • Praktische bezwaren om te testen in de Interne Test Center(bv. grote machines).

In sommige situaties is het heel moeilijk om een testomgeving op te zetten buiten de faciliteiten van de klant. Dit kan omwille van de complexiteit van de interacties tussen applicaties zijn of omwille van specifieke vereisten van de hardware(zoals grote machines).

In deze situaties is het goedkoper en eenvoudiger om geen beroep te doen op de Interne Test Center, maar om de testen binnenhuis( al dan niet met consultancy) te doen.

  • Testen van veiligheidsaspecten van kritische applicaties.

In veiligheidskritische applicaties gaat het verzekeren van adequaat gedrag een heel stuk verder dan testing alleen. Het verzekeren van de veiligheid wordt gedaan door interactie van diverse ontwikkelingsprocessen en vraagt gewoonlijk veel diepgaande kennis van de applicatie en de omgeving.

Binnen de Interne Test Center kunnen we deze vorm van expertise niet garanderen en dus kunnen we de verantwoordelijkheid ervan niet nemen.

Desondanks kunnen we wel de niet-veiligheidskritische aspecten testen van kritische applicaties.

Test ons uit. Nu!