Waarom een interne Test Center?

1. Speciale testvereisten

Voor sommige tests of testtests is een onafhankelijke tester verplicht:

  • Beantwoorden aan specifieke regelgeving of normeringen.
  • Beantwoorden aan industriestandaarden.
  • Verwerven van certificaten zoals het Anysurfer-label voor websites.

In andere gevallen is een interne Test Center zekerder en goedkoper:

  • Sporadische testen waardoor eigen personeel niet de kennis bezit.
  • Testen om een specifiek probleem op te lossen of aan een requirement te voldoen: zoals performance of security testen.

Vaak kost het u in deze gevallen meer om hiervoor eigen testmedewerkers op te leiden of een eigen testomgeving in te richten.

2. Betrouwbare en onafhankelijke resultaten

In kleine ontwikkelteams is het vaak onmogelijk om een echt objectief en onafhankelijk testteam uit te bouwen. Zelfs in grote organisaties is een testteam niet altijd zo neutraal als dat u het wenst. Aan het einde van de rit worden interne testteams vaak onder druk gezet om kwaliteitsproblemen te minimaliseren.

Dat veroorzaakt tal van problemen:

  • Een team dat bij het ontwikkelteam aanleunt, kijkt vaak identiek aan tegen specificaties of requirements. Hierdoor kunt u sommige bugs over het hoofd zien.
  • Een team dat onder druk wordt gezet om software snel vrij te geven, test niet langer objectief. 
  • In sterk geregulariseerde of gecontroleerde omgevingen hebt u een totaal onafhankelijk team nodig. Anders krijgt u problemen met de regelgeving.
3. Te weinig Resources

Zelfs organisaties met een bekwaam en onafhankelijk testteam hebben periodes waarin hun resources niet toereiken. In zo'n geval kunt u een deel van de tests uitbesteden. Best die testtypes of applicaties die weinig business kennis vereisten. Zo voorkomt u dat de Interne Test Center eerst een leercurve doormaakt. Ze houdt u uw waardevolle informatie ook binnen de eigen muren.

Onze testpakketten zijn in dat geval een ideale low-cost oplossing.

4. Testload Balancing

Testen zijn vaak cyclisch. Vlak voor een release hebben testers handen te kort, tussen releases draaien ze met hun vingers. Komt daarbij dat verschillende applicaties vaak met elkaar verbonden zijn en daarom gelijktijdig live gaan. Dat maakt de workload alleen maar groter.

Een Interne Test Center werkt voor verschillende klanten. En die zitten meestal niet in dezelfde fase van hun releasetraject. Simpele tests uitbesteden, helpt u om uw testpieken op te vangen zonder dat u grote kosten moet doen.

5. Gebrek aan interne kennis

Voor de meeste bedrijven - zelfs softwareontwikkelaars - is testing geen kernactiviteit. Hierdoor missen ze vaak de kennis en methodologie om secuur te testen. Ze zijn ook geen vragende partij om die te ontwikkelen, ondanks het feit dat ze wel een kwaliteitsvol product moeten afleveren.

Een lange termijn relatie met een Interne Test Center is voor veel organisaties de ideale oplossing.

Toch raden we u aan om essentiële bedrijfskennis binnenhuis te houden. Naast onze Interne Test Center kunnen we u ook experts verhuren of coaching aanbieden. Op die manier haalt u het maximum uit onze domeinexperts bij de validatie van uw sleutelfunctionaliteiten.

6. Voorkom onnodige investeringen

Een goede testomgeving opzetten: het vereist investeringen in hardware, operatingsystemen, instrumenten, kantoorruimte, onderhoud,... Dat is niet goedkoop. Bovendien hebben niet alle bedrijven de noodzakelijke fondsen of ruimte hiervoor. 

Zelfs wanneer u dat wél hebt: de investering is alleen gerechtvaardigd als u de testomgeving regelmatig gebruikt. Lege Testlabs of -omgevingen zijn zonde.

Onze Interne Test Center is onderdeel van een pakket. Verschillende klanten maken er gebruik van zodat we u de omgeving aan interessante prijzen kunnen aanbieden. Bovendien hebt u geen gedoe met inrichting en onderhoud. En voor u het vraagt; Ja, we verzekeren de hoogste databeveiliging tussen onze verschillende klanten.

7. U betaalt voor het resultaat

Als u adviseurs of testers inhuurt, betaalt u voor de uren die ze realiseren. Wanneer u onze Interne Test Center inschakelt, betaalt u voor resultaten. Resultaten die we samen helder op voorhand beschrijven.