Onze referenties

De VRT heeft de weg ingeslagen van de digitalisering en wilt de eindgebruiker nieuwe diensten aanbieden in de digitale wereld van vandaag. Het M2Q team werkt mee aan de verwezenlijking van deze ingeslagen weg.

Door een steeds veranderende IT-wereld, op vandaag gaat het zeer snel, wat vandaag Trendy en Hip is, is morgen weer oud en versleten. Samen met de VRT hebben we een onderzoek gedaan naar de bestaande technologieën en gekeken naar de nieuwste technologieën die nog in onderzoeksfase waren.

Om de uitdaging tot een goed einde te brengen op kwaliteit hebben we een QA Guerrilla opgericht die belast werd met het uittekenen van een standard manier van testen. De ervaringen van QA Engineers binnen de VRT werden in kaart gebracht en werden verzameld in een ‘kookboek’.

Om steeds sneller en beter naar productie te gaan hebben de M2Q-consultants ook gezocht naar een manier om bepaalde testen te automatiseren, hierbij hebben we verschillende automationtools bekeken en de juiste gekozen die de noden van de VRT dekte.

Nxport heeft een volledig nieuw Container Release systeem ontworpen, om sneller en veiliger de containerschepen in de haven te verwerken alsook de container sneller en veilig de haven uit te haven te laten vertrekken (schip, trein, vrachtwagen)

Onze opdracht was het onderzoeken van eventuele performantie problemen op de Container Release applicatie.

 

In samenspraak met de functionele tester de mogelijke happy flows te indentificeren en deze scenario’s in dien mogelijk te performance testen. De applicatie bevatte verschillende invalshoeken en verschillende technologieën die met elkaar zijn verbonden.

  • Zo geven schepen via een special communicatie voor ze de haven binnenkomen aan welke containers ze bevatten. Dit zijn altijd grote sets die getransmit worden in een korte periode. Door met Jmeter te combineren met een “in house” tool konden we hier load simulatie gaan uitvoeren
  • De applicatie regelde ook zodra de container gelost was waar de heftruckchauffeur deze moest plaatsen. Indien mogelijk werden hier scripts voorzien
  • Tegelijk werden de transport/overslag firma’s op de hoogte gebracht dat hun container was toegekomen. Indien mogelijk werden hier scripts voorzien
  • De applicatie zorgde er ook voor dat de vrachtwagen een toegangscode ontving om de haven te mogen betreden om enkel die container te gaan ophalen.
  • De nodige administratie werd ook door operators via dit platform geregeld. Indien mogelijk werden hier scripts voorzien

Op het einde van de rit heeft M2Q rapporten opgeleverd waarin we onze bevindingen hebben genoteerd over de performantie van het systeem

 

Bpost behandeld de reguliere post en pakjes nationaal en internationaal

We maakten deel uit van de IT-organisatie binnen het departement en team van Change & Release Management waar ook de Build & Deployment tools werden onderhouden.

Onze Primaire focus lag op de processen van Change & Release Management. Dit gaat zowel over de ondersteuning van de huidige processen als het uittekenen en implementeren van een nieuw proces die ook de Agile werkwijze ondersteunt. Kwaliteit en test resultaten validatie zijn een onderdeel van de opleveringen.

 

Het doel was een proces uittekenen en implementeren die rekening houdt met de Agile manier van werken en er toch voor zorgt dat de productie impact minimaal is (zowel voor de installatie als voor onvoorziene downtime).Integratie van het nieuwe proces in ServiceNow welke standaard Agile maar minimaal ondersteund.

De provincie en haar medewerkers vormen samen een dynamisch streekbestuur dat ten dienste staat van alle inwoners op haar grondgebied. Het is de schakel tussen de gemeentebesturen, de federale en de Europese overheden. De provincie vervult een belangrijke maatschappelijke rol. In je dagelijkse leven ontmoet je ‘de provincie’ vaker dan je zou denken.

 

Onze M2Q medewerker was verantwoordelijk voor het adviseren, uitvoeren en opvolgen van het testproces van projecten, zodat binnen het provinciebestuur op een kwaliteitsvolle manier projecten kunnen gerealiseerd worden die gericht zijn op het bereiken van beleidsdoelstellingen of het verbeteren van processen en systemen.

De verantwoordelijkheid van de testcoördinator gaat over het gehele testproces: het plannen van de testactiviteiten, het reviewen van de analyse documenten, het toezien op beschikbaarheid van testomgevingen test accounts, testdata, hardware…, schrijven van testcases rekening houdend met de grootste product risico’s en het meten van de requirement coverage. het uitvoeren van de testcases, het loggen en hertesten van meldingen, het regelmatig rapporteren van de voortgang van de testen, het begeleiden van eindgebruikers testen, het controleren van een kwalitatieve productie deploy, een brug vormen tussen de technische ontwikkelaars en de eindgebruikers, het continu verbeteren van het ontwikkel- en testproces, overdracht geven naar de operationele teams,…

Bij de Provincie Antwerpen hoort daar ook het coachen van een Passwerker bij. Passwerk zet de kwaliteiten van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) met een normale begaafdheid in voor het testen van software.