You are here:

Esther

Mijn naam is Esther Van den Bulcke en ik werk sinds mei 2016 als Software Test Engineer bij M2Q. Je zou het niet meteen verwachten maar ik ben afgestudeerd als vroedvrouw. Na jaren dienst in de gezondheidszorg was het tijd voor iets anders. Via een vriendin, en intussen collega-tester, kwam ik meer te weten over software testing. De vereiste skills voor de job leken aan te sluiten bij mijn persoonlijk profiel dus ik besloot contact op te nemen met M2Q. Na een sollicitatiegesprek mocht ik deelnemen aan een opleiding van een maand, waarin ik mijn ISTQB certificaat behaald heb en veel bijleerde over onder meer de software development life cycle, test environments, test case design en verschillende test tools.

Waarom heb ik gekozen voor de job als test engineer?

Als consultant kom je terecht in gevarieerde werkomgeving. Ik hou van een uitdaging en krijg voldoening door te werken met verschillende mensen in uiteenlopende projecten. Je doet veel ervaring op en je professionele ontwikkeling gaat razendsnel.

In het begin had ik toch wat schrik dat mijn gebrek aan technische kennis problemen zou veroorzaken, maar het is ongelooflijk hoe snel je bijleert. Mijn principe is, als je iets niet begrijpt vraag je om meer uitleg of je zoekt het gewoon zelf op. En uiteindelijk moet je als tester niet per se weten HOE iets werkt, maar vooral WAT het verwacht wordt te doen.

Mijn sterke sociale vaardigheden helpen mij om samen te werken in team met sofware developers, analisten en managers. Het aanbrengen van bugs en het verbeteren van de kwaliteit van een product vraagt vaak om een juiste aanpak; tactvol en diplomatisch. Bovendien helpen mijn soft skills me ook om in meetings te communiceren en bevindingen mondeling/schriftelijk te rapporteren aan de business. Het is belangrijk om een goede werkrelatie te onderhouden met de collega’s. Tegelijkertijd moet je in staat zijn om op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen en zelfstandig te werken. Je moet dus zowel een team player zijn als individueel taken kunnen afwerken.

 Mijn perfectionistische kantje, mijn oog voor detail en het feit dat ik zeer georganiseerd tewerk ga zijn eigenschappen die van mij een goede tester maken. Je moet een product of system zo grondig mogelijk doortesten om ervoor te zorgen dat het correct werkt en voldoet aan de requirements.

Het feit dat ik stressbestendig ben helpt me te presteren onder druk. Vaak word je geconfronteerd met strikte deadlines. In dergelijke omstandigheden is het vooral van belang dat je je prioriteiten kent.

Dus als je gemotiveerd bent om bedrijven te helpen een kwalitatief product/systeem af te leveren, en je voelt je geroepen om collega software tester te worden in een bedrijf waar een familiale en gemoedelijke sfeer heerst, neem dan gerust contact op met M2Q.

profile [#1339]Created with Avocode.